Over Claudia

Mijn nummer 1 talent is maximizer en dat wil zeggen dat ik van nature de sterke kanten van mensen zie. Ik hou er niet van om te treuren over de dingen die iemand niet zo goed kan. Als ik de mensen hun sterke punten laat zien en daarna uitleg geef wat ze er mee kunnen , dan gaat hun rug recht en zie ik ze krachtiger worden. Heerlijk !! Sterktes , of ze nu van mij zijn of van anderen fascineren mij. Als ik die sterkte in iemand ontdek dan voel ik me verplicht om het te koesteren, te perfectioneren en tot uitmuntendheid te brengen. Ik wil ten volle genieten van de gaven waarmee ik ben geboren. Dat geeft me plezier.

Jaren heb ik gedacht dat iedereen dat kon, maar dat is dus niet waar. En ik kwam erachter dat wanneer je dat denkt je in je talenten bezig bent. 

Mijn bedrijf is gevestigd in Soest , mijn geboorteplaats. Sinds 2000 ben ik zelfstandig ondernemer en sinds 2 jaar heb ik een krachtige methode gevonden om heel snel de natuurlijke talenten van mensen in kaart te brengen. Deze methode sprak mij gelijk aan omdat er 25 jaar wetenschappelijk onderzoek aan vooraf is gegaan. Met de Clifton StrengthsFinder meten we de aanwezigheid van 34 talentthema’s. Die talenten meten we niet alleen, we proberen ze ook te versterken. Daardoor ga je van je talenten houden. Ze zijn immers van jou, ze maken je tot wie je bent. En als je dat beseft, kom je verder; je talenten zijn namelijk het beste gebied om te groeien. In juni heb ik in London mijn certificering behaald en ben nu een Certified Strengths Coach. Ik weet nu waar ik goed in ben , maar ook wat mijn zwakheden zijn. Dat maakt het voor mij in mijn werk, met vrienden en relaties veel makkelijker. 

In teams werk je samen en dat gaat beter als de samenwerking optimaal is. De meest effectieve teams delen namelijk eenzelfde doel, dat duidelijk is voor alle teamleden. Als de talenten van ieder teamlid bekend zijn, kun je daar op een zo goed mogelijke manier gebruik van maken. Vergelijk het maar met een voetbalteam. Als de spits ineens op het doel gaat staan, wordt het een rommeltje. Toch zie je binnen bedrijven vaak dat de taken veel minder duidelijk verdeeld zijn en dat sommige spelers niet op de positie staan waar ze het beste tot hun recht komen.”